Skip to content
Suomi
All posts

ūüí° Miksi Video Bar -laitteista on tullut niin suosittuja?

yealink all-in-one videobar

Videopalkki, videoneuvottelulaite, videoneuvottelujärjestelmä, neuvottelutilaratkaisu, kokoushuoneratkaisu... rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Riippumatta siitä millä ratkaisua haluaa kutsua, ovat all-in-one video bar -laitteet yksi kuumin AV-trendi vuodelle 2023.

Me istuimme yhten√§ p√§iv√§n√§ toimistolla alas kahvikupin √§√§reen ja palastelimme t√§t√§ kuumaa aihetta. Tulos on luettavissa alla. Mik√§li teema on ajankohtainen my√∂s sinulle, niin l√§mpim√§sti tervetuloa nauttimaan kahvipaussi kanssamme. 

Millä laitteilla yritykset nykyään hoitavat virtuaalikokouksiaan ja virtuaalitapaamisiaan?

Yh√§ useammat ihmiset tekev√§t nyky√§√§n t√∂it√§ et√§n√§ ja haluavat tehokkaan tavan kommunikoida kollegoidensa ja asiakkaidensa kanssa. Vaikka ihmiset palaavat takaisin toimistolle, ei trendi j√§rjest√§√§ virtuaalikokouksia ja virtuaalitapaamisia osoita laantumisen merkkej√§. Siksi useissa yrityksiss√§ onkin huomattu kuinka t√§rke√§√§ on satsata my√∂s toimiston AV-laitteiden p√§ivitt√§miseen. 

Virtuaalikokoukset ovat oma kokonaisuutensa, jossa keskiössä on AV:n kannalta kameran, mikrofonin ja kaiuttimien yhteispeli. Siksi yhtenä suosituimmista ratkaisuista on nähty olevan Video bar -laitteiden hankinta , sillä ne tarjoavat helpon ja kätevän tavan järjestää laadukkaita videoneuvotteluja, jossa äänen ja kuvan yhteispelin on jo miettinyt ratkaisun valmistaja.

IT-osastolle ne tarjoavat yhden paketin, joka sisältää kaiken tarvittavan kerralla, mikä helpottaa hankintaa ja asennusta. Vaikka video bar-laitteissa on paljon etuja, eivät ne kuitenkaan ole hopealuoti, joka ratkaisee tilanteen kuin tilanteen. Laitteen valinta riippuu paljon siitä, mikä on tarve.

Jos tarvitset yksinkertaisen ratkaisun virtuaalikokouksien pitämiseen, yksittäinen kamera ja mikrofoni voivat riittää. Viime vuosien aikana pienimmät asennukset ovat sisältäneet asiakkaan lisänäytön ja ehkä irrotettavan Jabra-kameran, joka voidaan yhdistää erikseen läppäriin.

Suurempien tilojen kokoonpanoissa on usein enemm√§n mikrofoneja ja isompia kaiuttimia. Saatetaan haluta my√∂s useampia mikrofoneja ja verkkoon striimausta. Isompien tilojen kohdalla kannattaa harkita laajempaa j√§rjestelm√§√§, joka sis√§lt√§√§ suuremmat kaiuttimet ja mikrofonit. 

Käytännössä laitteiden valinta riippuu yrityksen koosta ja käyttötarkoituksesta. Laitteita toki on saatavana kaikenkokoisille kokoonpanoista läppäreistä täysimittaisiin auditorioihin. Laitteiden valintaan kannattaa kuitenkin käyttää aikaa ja harkintaa, jotta varmistat sopivan ratkaisun yrityksesi tarpeisiin.

Mit√§ all-in-one video bar -laitteet ovat? 

All-in-one video bar-laitteet ovat yleensä laadukkaita USB-liitäntäisiä video bar-laitteita, jotka on suunniteltu erityisesti neuvotteluhuoneisiin. All-in-one video bar-laitteet ovat siis käytännössä äänipalkkeja, joihin on integroitu kamera ja mikrofonit. Niissä on usein ääntä seuraava kamera, suunnatut mikrofonit ja kaiuttimet, kaikki yhdessä paketissa.

Laitteet kytketään yleensä USB-liitännän kautta suoraan tietokoneeseen, joten kaikki tarvittava on yhdessä ja samassa laitteessa. Lisäksi moni laite on Teams-sertifioitu, mikä helpottaa käyttöä. Sen sijaan että tilaan tuleva käyttäjä joutuisi kytkemään useita laitteita erikseen, kaikki tarvittava on yhdessä laitteessa. Tämä vähentää myös mahdollisia ongelmia, joita voi tulla, kun tietokone ei tunnista jotain yksittäistä laitetta.

All-in-one video bar-laitteiden avulla saa siis kaikki tarvittavat AV-varusteet yhdessä kätevässä paketissa. Sen on myös asentajankin näkökulmasta helpompi asentaa kuin erillislaitteet.

Miksi video bar -laitteilla on juuri nyt niin suuri kysynt√§? 

Video bar -laitteiden suosio on kasvanut viime vuosina monista syistä.

Ensinnäkin, videoneuvottelujen tarve on kasvanut maailmanlaajuisesti ja etätyöskentely on yleistynyt. Tämä on lisännyt tarvetta helppokäyttöisille ja luotettaville videoneuvotteluratkaisuille.

Toiseksi, all-in-one video bar -laitteet ovat erittäin helppoja asentaa ja käyttää, mikä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon organisaatioille, jotka eivät halua käyttää aikaa ja rahaa monimutkaisten järjestelmien asentamiseen ja ylläpitämiseen. Käyttäjän kannalta se tarkoittaa sitä, että kun saavut tilaan, kaikki tarvittava on jo käyttövalmiina.

Lis√§ksi, video bar -laitteet ovat yleens√§ edullisempia kuin perinteiset videoneuvotteluj√§rjestelm√§t, mik√§ tekee niist√§ houkuttelevan vaihtoehdon my√∂s pienille organisaatioille ja et√§ty√∂ntekij√∂ille. 

Lopuksi, video bar -laitteet ovat monipuolisia ja soveltuvat eri kokoisiin tiloihin ja k√§ytt√∂tarpeisiin, mik√§ tekee niist√§ houkuttelevan vaihtoehdon erilaisiin organisaatioihin. Tuot paikalle oman kannettavan ja video barin avulla saat kamerat, mikrofonit ja kaiuttimet toimivat saumattomasti yhteen. 

Mitkä ovat alan johtavia video bar -laitteiden valmistajia?

Video bar -laitteiden johtavasta valmistajista on vaikea sanoa, sillä markkinoilla on monia hyviä eri vaihtoehtoja. Kuitenkin omien asennusten perusteella ainakin Crestron ja Yealink ovat osoittautuneet hyviksi vaihtoehdoiksi. Lisäksi Yamaha, Logitech, Poly, Cisco, AVer, ja Jabra ovat markkinoilla vastaavilla ratkaisuilla.

On kuitenkin huomattava, että valmistajia on useampia, ja kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja valita omaan tarpeeseen sopivin vaihtoehto.

Miten video bar -laitteet parantaa virtuaalisten kokousten laatua? 

Voi sanoa, että AV-laitteiden valinta vaikuttaa suoraan virtuaalisten kokousten laatuun - niin hyvässä kuin pahassa. Jos taas käyttäjällä on edessään useammalta eri vuodelta olevia kameroita, mikrofoneja ja kaiuttimia, on usein ongelmat läsnä.

Kun valitset laadukkaan video barin, et tarvitse erillisiä kameroita ja mikrofoneja, vaan kaikki tarvittava on yhdessä kätevässä paketissa. Esimerkiksi monet uudet video barit ovat suoraan yhteensopivia esimerkiksi Teamsin kanssa, mikä tekee niiden käytöstä helpompaa ja sujuvampaa. Yksi all-in-one video bar-laitteiden eduista on niiden yksinkertaisuus ja helppokäyttöisyys. Laitteiden käyttö on suunniteltu toimimaan yhdessä, mikä parantaa kokouksen sujuvuutta ja vähentää teknisiä ongelmia.

Lisäksi monissa video bar-laitteissa on sisäänrakennettu kaiunpoisto, mikä parantaa äänenlaatua ja estää kaikua takaisinpuhujan puheesta. Vaikka markkinoilla on monia erilaisia vaihtoehtoja, all-in-one video bar-laitteet ovat monesti toimiva ratkaisu virtuaalisten kokousten laadun parantamiseen.

Mit√§ tarkoittaa kaksoiskameraj√§rjestelm√§? 

Kaksoiskamerajärjestelmä tarkoittaa usein kahta erillistä kameraa video bar-laitteessa. Toinen kamera on ns. sisältökamera, joka tallentaa esimerkiksi taululle kirjoittamisen tai esitysmateriaalin. Toinen kamera tallentaa puhujan kuvaa.

Kaksoiskamerajärjestelmän avulla voit helposti valita kumpaa kameraa käytät milloinkin, esimerkiksi jakaa läppärin kuvaa tai käyttää sisältökameraa taulun tallentamiseen. Tämä parantaa kokouksen sujuvuutta ja helpottaa sisällön jakamista.

Sisältökamera tuo myös lisäarvoa kokoukseen, sillä se mahdollistaa esimerkiksi esitysmateriaalin tai taulun näyttämisen samalla kun puhuja on kuvassa. Kaksoiskamerajärjestelmä on hyvä ratkaisu, kun haluat monipuolistaa videokokouksen sisältöä ja tehdä siitä interaktiivisemman.

Kaksoiskamerajärjestelmä tuo enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuksia videoneuvotteluissa. On vaikea kuitenkin sanoa suoraan, onko se parempi kuin yksikamerajärjestelmä, sillä se riippuu niin paljon tarpeista.

Kaksoiskamerajärjestelmä antaa mahdollisuuden valita eri kamerakulmista, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi näyttöjen jakamisessa tai esitysten pitämisessä. Toisaalta yksikamerajärjestelmä voi olla riittävä, jos tarvitset vain yksinkertaisen ratkaisun videoneuvotteluja varten. Lopullinen valinta riippuu siis käyttäjän tarpeista ja vaatimuksista.

Mikä on automaattinen kehystys -tehoste?

Automaattinen kehystys on tehoste, jossa kamera osaa digitaalisesti tunnistaa kuvasta henkilöt tai osallistujat ja rajata kuvan siten, että se näyttää lähempää. Tämä tapahtuu käyttäen kameran digitaalista zoomia. Kehystys yleensä helpottaa huomion keskittämistä osallistujiin ja tekee videoneuvottelusta visuaalisesti miellyttävämmän.

Automaattinen kehystys -tehoste parantaa videoneuvottelujen laatua monella tavalla.

Kun käytössä on automaattinen kehystys -tehoste, kamera pystyy tunnistamaan ihmisiä tai osallistujia ja rajata kuvan siten, että se keskittyy olennaiseen. Tämä parantaa videoneuvottelun laatua, sillä kamera ei näytä koko huonetta, vaan keskittyy olennaiseen, eli osallistujiin. Tämä helpottaa tilan käyttöä ja antaa osallistujille paremman käsityksen tapahtumasta.

Lisäksi automaattinen kehystys helpottaa sitä, että osallistujan ei tarvitse itse säätää kameraa ja suunnata sitä äänessä olevan henkilön suuntaan, sillä kamera pystyy itse poimimaan äänessä olevan henkilön ruutuun. Tämä vuorostaa parantaa kommunikaation laatua ja luo luonnollisemman kokemuksen videoneuvottelusta.

Voidaanko video bar -laitteet integroida helposti muihin AV-järjestelmiin?

Video bar -laitteiden integroituminen muihin AV-järjestelmiin riippuu täysin käytössä olevasta järjestelmästä ja itse video barista. Usein video bar -laitteet on suunniteltu toimimaan yhdessä paketissa, joten niiden laajennusmahdollisuudet ovat rajallisia. Esimerkiksi mikrofonien tai kaiuttimien lisääminen onnistuu, mutta isompien järjestelmien integroiminen voi olla haastavampaa.

Joskus taas olemassa oleva AV-järjestelmä voi olla jo melko ikääntynyt, jolloin uudet videoneuvotteluun suunnittellut video barit eivät välttämättä toimi yhteen niiden kanssa. Tämä kannattaa pitää mielessä mitä monimutkaisemmasta olemassa olevasta järjestelmästä on kyse. Hyvä esimerkki ovat auditoriot, jossa voi pahimmillaan olla käytössä vielä aikojen saatossa kerääntynyttä teknologiaa.

Yritysten ja oppilaitosten kannattaa siis ottaa huomioon muutamia asioita ennen all-in-one video bar -laitteen valintaa.

Ensinnäkin, tärkeintä on valita käyttötarkoitukseen sopiva video bar. Huomioon kannattaa ottaa myös käyttöympäristö, sillä kyseiset laitteet eivät sovellu kovin suuriin tiloihin. Video barit ovat enemmänkin tarkoitettu pienemmille ryhmille ja lähellä laitetta työskentelyyn. On myös hyvä muistaa, että joissakin laitteissa voi olla tarpeen käyttää lisämikrofoneja isommissa tiloissa.

Toiseksi, mikäli huomaa, että käyttäjillä on paljon erityistarpeita, niin silloin melkeinpä kannattaa kääntyä AV-ammattilaisen puoleen. Hän varmistaa, että saatte tilaan ajateltua tarvetta vastaavan ratkaisun.

Milloin video bar -laitteen hankinta kannattaa ja mitä se maksaa?


Video bar -laitteet ovat erinomainen vaihtoehto täydentämään AV-varustusta, erityisesti pienemmissä neuvotteluhuoneissa, joissa on noin 4-8 henkilöä. Siihen ne tarjoavat kaiken tarvittavan yhdessä paketissa ja ovat täydellinen ratkaisu tähän tarkoitukseen. Isommissa neuvotteluhuoneissa ne harvoin riittävät yksinään, vaan kaipaavat tuekseen vähintään lisämikrofoneja.

Video bar-laitteiden hinta vaihtelee valmistajan, mallin ja ominaisuuksien mukaan. Yksinkertaisemmat perusmallit voivat maksaa muutamia satoja euroja, kun taas monipuolisemmat ja kehittyneemmät mallit voivat maksaa jopa tuhansia euroja. Hintaan vaikuttavat esimerkiksi kameran resoluutio, mikrofonien laatu, kaiuttimien tehokkuus ja lisäominaisuudet, kuten automaattinen kehystys ja äänentunnistus.

Video bar-laitteiden vahvuuteen kuuluu myös, että ne ovat kustannustehokkaita vaihtoehtoja erityisesti asennuksen ja käytön helppouden kannalta. Vaikka hinta vaihtelee, yksinkertainen ja nopea asennus sekä helppo käyttö tekevät niistä hyvin toimivia ratkaisuja, joissa on harvoin ongelmia.